Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Χριστουγεννα

καληνημεραν ελληνες κι ασ ειναι ο ορισμος σας
του κρατους του ελληνικου θα πω την ιστορια
σφαιρες εξωστρακιζονται ,ζαρντινιερες πετουνε
και οι μπατσοι στο ψαχνο βαραν οπου κι αν βρουνε..
ομως τα προβατα ξυπνησανε και ειναι μεσ στη ζαλη
ομως θα συνελθουνε απο το μαυρο χαλι.
τοτε ολα θα αλλαξουνε ανατροπες θα γινουν
γι αυτο να μην ξεχνιομαστε και τρωμε οτι μας δινουν

Λοιπον,χρονια πολλα σε ολους να εχουμε καλες γιορτες καλα χριστουγεννα καλες προτωχρονιες και καλα κρασια.
Ηρθαν και παλι τα χριστουγενα δωρα απο δω δωρα απο κει,σε φιλους,γκομενους,γυναικες παιδια,πενηνταρικα απ παππουδες γιαγιαδες ,θειους θειες και παει λεγοντας..Στις τηλεορασεις μαγνητοσκοπημενα μπουζουκια(αν ειναι δυναμον,ελεος),ταινιες για χιλιοστη φορα μονος στο σπιτι και τα ρεστα ,δουλεια μεχρι την τελευται στιγμη,αγχη ,δωρα και μετα σ λεει πνευμα χριστουγεννων.Παπαρια με τη ριγανη..Τα εμπορικα κεντρα φισκα απο γιαπηδες και κακομοιρηδες ελληναραδες που το μονο που τους νοιαζει ειναι η επιδειξη..Στην τηλεοραση κανουν γκαλοπ γαλοπουλα ή κοτοπουλο και ο αλλος δεν εχει να φαει.Α ξεχασα και την οικολογικη συνειδηση που μας πιανει ολους αυτην την εποχη (εκτος απο τον Αδωνη που στολιζει καραβι) στολιζουμε δεντρα με ωραιες φωτεινες μικροσκοπικες ντισκομπαλες..Και παει στο διαλο εμεις οι τσιπηδες περνουμε πλαστικο,ο αλλος ο κονιορδος ο σκατοφιγουρας παει και παιρνει φυσικο και μετα απο εικοσι μερες το πεταει..Το αλλο..που το πατε το τραπεζι με ολη τη ξεχασμενη φαμιλια που εχεις να τους δεις κατι χρονια,ειτε σκανε σπιτι ειτε χτυπανε τα τηλεφωνα γεματοι ευγενεια και ευχες..Ρε δε πα να να...Και βεβαια δεν διανοειτε να μην στειλεις τουλαχιστον 60 μυνηματα σε ολη τηην ξεχασμενη πλαση..
Στα ραδιοφωνα εχουυμε βαρεθει πλεον να ακουμε το last christmas και το all i want for christmas is you..Στις τηλεορασεις λενε οτι γεννηθηκε ο χριστος στης Βηθλεεμ την πολη μπορει να μου θυμισε καποιος την ειρηνικη κατασταση που επικρατει κει γυρω..
Βγαινουν και τα παιδακια να πουν τα καλαντα,ψηθηκε και ο μαντραχαλας ο 16 χρονος να ξυπνησει να πα να βγαλει κανα λεφτο να παρει δωρο στη γκομενα.
Ο αλλος τρωει τα παραμυθακι με το λαχειο 1 στου 2 κερδιζει αγοραζει το τυχερο χαρτακι και περιμενει πληρωμη..Εγω για να μαι και σιγουρος πηρα 2 λαχεια ωστα να ειμαι σιγουρα μεσα στους 2 που κερδιζουν..
Ας επιστρεψω λιγο στον ελληναρα ο οποιος συνεχως κλαιγεται ολη τη χρονια δεν εχουμε λεφτα και δεν εχουμε λεφτα αλλα το βραδυ της παραμονη θα ναι με νταμπλ ντοτ στον πετρελη και στον Νοτη να πνιγει τον καημο του και να κανει τη φιγουρα του..Και ολα αυτα αφου χασει τα μισθα του σε ενα..οικογενεικαο τραπεζι τσοχας...
Επισης αυτην την εποχη οι πολιτικοι φορανε το χριστουγεννιατικο τους κουστουμι (ο ψωμιαδης το πηρε στην κυριολεξια και ντυθηκε αγιοβασιλης)βγαινει και ο γλοιωδης ο κακλαμανης και μας λεει πως ειναι ετοιμο το καρουζελ.Ειχα και μια φαγουρα..Τι του λειπει του ψωριαρη???..
Τελός παντων πολυ γρινιαξα και γω ο μίρλας,γραφικος καταντησα..Αντε χρονια πολλα να μαστε ολοι καλα με φιλους οικογενεια και τα ρεστα ετσι για να ξεχαστουμε και λιγο...
Υ.Γ Καλο θα ηταν να ξεχαστουμε αλλα προς λαου μην ξεχασουμε

9 σχόλια:

Saq είπε...

Είσαι ωραίος ρε φίλε, καλή χρονιά!

Albus Genius είπε...

Καλή χρονιά. Είναι όλα τούτα που γράφεις αλήθεια μα είναι αλήθεια και τα όνειρα. Και δεν γκρεμίζονται όλοι μέσα στα στερεότυπα μιας φτηνιάρικης κοινωνίας είτε με φυσικό δένδρο είτε με πλαστικό. Η ελπίδα υπάρχει παντού σαν την αναγνωρίσεις.Και στα ξεχασμένα σόγια και στους ξεχασμένους φίλους.Αρκεί να μην είναι ξεχασμένη η αξιοπρέπεια.Και αυτό το καιρό φάνηκε ότι δεν είναι.

Unknown είπε...

Κοίταξε αυτή είναι η μακάβρια πλευρά των εορτών στην οποία συμφωνώ μεν,αλλά διαφωνώ στο εξής στις γιορτές πρέπει να αφήνουμε τη μουρμούρα και τη γρουσουζιά και άσε τον Μπάμπη το φλου και τον Νώντα τον Σουγιά να τρώει τα λεφτά στην Πάρνηθα..Πέρνα λοιπόν έσύ καλά και άσε τους άλλους να ποντάρουν το μέλλον τους στο πρωτοχρονιάτικο..

Tyler Durden είπε...

ωραίος, τα είπες χύμα και έξω από τα δόντια, 3500 Θεσσαλονικείς μόνο στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας. Φαντάσου στην υπόλοιπη και στα υπόλοιπα δικά μας. Μόδα είναι που καταστρέφει τα βουνά.

Οσο για οικολογική συνείδηση, σε κάθε γιορτή όργιο κατανάλωσης και τόννοι σκουπιδιών από συσκευασίες, από τα περσινά δώρα για να κάνουν θέση στα καινούργια και σε λίγο θα αρχίσουν και τα δέντρα και δε συμμαζεύεται.

seniorita είπε...

τώρα να πω ότι δεν έχεις δίκιο ψέματα θα πω..
αλλά μέρες που είναι ας μη γκρινιάξουμε..
χρόνια πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Σωστά αυτά που λες...

Anyparkte όταν μπορεις πέρνα καμια βολτα απ' το blog μου γιατί έχω ανεβάσει κάποιες αναρτήσεις... να μου πεισ τη γνώμη σου.

Καλές Γιορτές!!!

Ανώνυμος είπε...

Χριστούγεννα, δεν περιμένω όμως τίποτα πια, τον Αι- Βασίλη απλώς τον λέγαν "μπαμπά" και είναι ενας πρωην Έλλην αριστερός, ένας θνητός, με το όνειρό του δίχως στέγη καμιά....

Χριστούγεννα
Τα πλεϊμομπίλ μου είν’ εξαιτίας μου κουτσά
Σβησμένα στη σαμπάνια βεγγαλικά
Ίσως για κάποιους νάναι ακόμα γιορτή
Μα ποιοι είν’ αυτοί;
Ζουν σε θερμοκοιτίδες ή σε χωριά;
(Φοίβος Δεληβοριάς)

Ανώνυμος είπε...

Πως φαινεται ο ανθρωπος που ακουει Βασιλη...
Καλη χρονια φιλε!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά κι από μένα και εύχομαι ο καινούριος χρόνος να δώσει λιγότερες αφορμές για γκρινια