Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Εθνικη εορτη

Το μονιμο προβλημα
Το παιδι του ταχυδρομου και ο μεγιστος επιχειρηματιας
οικονομικη κριση
απο την ακριβεια μεχρι και οι κουμπαραδες ερρεψαν
Ομως αυτοι που πραγματικα νοιαζονται το εθνος(καρατζαφερης,αδωνις,καραμανλης,πρεκας ,ανθιμος και λοιποι) βρισκουν τη δυναμη και ξεπερνουν ολα τα παραπανω προβληματα εν οψει εθνικης εορτης..

Οπως καθε χρονο ετσι και φετος τετοια μερα,ολοι οι Ελληνες (τουλαχιστον οι περισσοεροι)πανε στις παρελασεις, στηνονται μπροστα απο την τηλεοραση ακουγοντας τις παπαρες του Πρεκα,καμαρωνουν τα παιδια τους να βαδιζουν σε φασιστικο ρυθμο σα στρατιωτες , να << τσεκαρουν τα πιπινακια μετις φουστιτσες >>και παραλληλα απολαμβανουν και το τετραημερο>Τα παντα ολα..Ολα αυτα στο ματι του μεσου ανθρωπου φαινονται πολυ ωραια σε συδυασμο παντα και με την εθνικη συκγινηση , και καλα κανει οντως ετσι μπορει να ειναι ,αλλα αναρωτιεμαι με τι θα ασχολειται η τηλεοραση την τεταρτη και με τι ασχολειτο τη δευτερα...Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ολη αυτη η κατασταση χρησιμοποιειται για να ξεφυγει το ματι του μεσου ελληνα απο τα προβληματα του και να ξεχαστει προσωρινα..Καπως ετσι ξεχνιουνται σοβαρες υποθεσεις που βγηκαν στην επιφανεια ,καταλαβαμε οτι μας κοροιδεψαν και μετα θαφτηκαν(π.χ ζαχοπουλος).Καποιος θα πει (σιγουρα)οτι καποιοι παλεψαν στα βουνα για να μιλαω εγω τωρα και να λεω αυτες τις παπαρες και οτι δε σεβομαι και ντροπη μου και αλλα τετοια,ομως δυστυχως εγω δεν ειδα στην ιδιωτικη τηλεοραση κανενα ντοκιμαντερ ,ουτε καν καμια σχετικη ταινια..Αυτο που θελω να πω παλι ειναι οτι δεν ειναι αυτος ο σκοπος τους,το ιδιο το συστημα αδιαφορει για να μου μεταφερει την πραγματικη ουσια αυτων που εγιναν..Εδω ειναι η πρετη φορα που αποδιδω τα ευσημα στην κρατικη τηλεοραση αλλα δεν φταινε τα κανλια,ο κοσμος πλεον δεν ενδιαφερεται..Το << συστημα >> απλως ενδιαφερεται να χρησιμοποιησει αυτην την εθνικη εορτη για το συμφερον του,να αποβλακωσει το λαο ,να τους αποσυντωνισει και να θαψει οπως ειπα σοβαρα θεματα της επικαιροτητας..Για μενα ειναι απαραδεκτο να μην προβαλλεται τιποτα στα ΜΜΕ για την εθνικη αντισταση ,και για τους χιλιαδες εθελοοντες και ηροποιουν τον φασιστα τον μεταξα ο οποιος ηταν αναγκασμενος να πει το οχι δν εκανει και τιποτα..Προς λαου δεν διαφωνω με το να γιορταζονται οι << εθνικες εορτες >> (με τον τροπο διαφωνω),αλλα απλως λεω οτι χρησιμοποιουνται για να εξυπηρετησουν το συστημα,ομως ειναι στο χερι αυτων που ενδιαφερονται να αποφυγουν την παγιδα..

11 σχόλια:

the monkeys είπε...

Καλά τι γίνεται όλους σας πιάνει η έμπνευση βραδιάτικα? Συμφωνώ με αυτό που λες, δηλαδή αποπροσανατολισμός από τα σημαντικά θέματα και παντελή αδιαφορία για την αναφορά στα γεγονότα της συγκεκριμένης ημέρας. Αλλά εντάξει μην υπερβάλουμε κιόλας. Για μία ημέρα γίνεται το όλο σκηνικό. Ούτος ή άλλος ανεξαρτήτου εθνικής εορτής, η ετεροκατεύθυνση γίνεται. Πάντως αυτό που με ενοχλεί τρομερά είναι η τοποθέτηση της σημαίας σε σπίτια. Μέχρι και έξω από ένα περίπτερο είδα!! Δηλαδή τι νομίζουν? Ότι έτσι ζούνε και αυτοί τα τότε γεγονότα, ότι έτσι τους τιμούν ή ότι εκτέλεσαν το χρέος τους και φέτος και έδειξαν πόσο σεβάσμιοι Έλληνες είναι?

seniorita είπε...

μου άρεσε πολύ το ισχνό γουρουνάκι!
κατά τ'άλλα θα συμφωνήσω μαζί σου στο εξής: δε ξέρουμε πια ποιος είναι ο σωστός τρόπος να γιορτάσουμε τέτοιες επετείους όλοι το θεωρούν σαν μια ευκαιρία να λουφάρουν και να πάνε εκδρομές...

Λογω-τέχνης είπε...

Προσωπικά διαφωνώ με την ιδέα του έθνους, δηλώνω και αισθάνομαι άπατρις. Νιώθω ως ον του σύμπαντος και οι σημαίες και οι διαχωριστικές γραμμές δε με ψήνουν. Η εθνική ιδέα αποδεδειγμένα δεν πρόκειται να οδηγήσει ποτέ σε ειρήνευση των λαών, γιατί απλά η γη είναι μικρή για να χωρέσει όλα τα έθνη...

Εντούτοις αναγνωρίζω ότι οι άνθρωποι της εθνικής αντίστασης πάλεψαν για την λευτεριά του λαού και αισθάνομαι το χρέος απέναντί τους να αγωνιστώ κι εγώ για τα δικά μου ιδανικά, να αγωνιστώ με νέα επαναστατικά-διεθνιστικά λάβαρα για ένα νέο κόσμο.

Δυστυχώς όμως, όπως σωστά σημειώνεις ανύπαρκτε, οι εκδηλώσεις της 28ης και της 25ης έχουν ξεφύγει από αυτό το πλαίσιο και έχουν καταντήσει γιορτές των εθνικιστών/εθνιστών (όπως θέλετε αποκαλέστε τους, για μένα δεν έχει διαφορά). Το θέμα όμως είναι να αντλήσουμε εμείς το σωστό μήνυμα και οι άλλοι ας πάνε να πνιγούν...

Καλή μας λευτεριά σύντροφοι!

argy είπε...

ti n pei kaneis re su....sto katw katw,osoi kanan oti kanane dn eixan skopo n do3azontai (oxi oti do3azontai) meta apo xronia,oti ekanan to kanan gia to mellon twn allwn,oxi tou onomatos tous....einai ntroph auto to pragma shmera.....edw oi giortes sta sxoleia ginontai gia na ginontai,se mas den htan para kamia 30aria atoma se mia ai8ousa gumnasthriou.....oti na nai file anyparkte!!!

Alexandros A. Voudouris είπε...

Ζήτω η Επανάστασις!!!εε,γράψε λάθος...Ζήτω το ΟΧΙ!

Anyparktos είπε...

loipon opws eipe o prekas opoios xipnise kai dn antrixaise simera sn einai ellines..egw gia na pw tin amartia m dn tsoutsourisa..logwtexi symfwnw apolyta mazi sou..

Saq είπε...

Η 28η είναι η μόνη γιορτή στον κόσμο που γιορτάζουμε την έναρξη ενός πολέμου και όχι το τέλος του.
Η 28η είναι η μόνη γιορτή που γιορτάζουμε έναν πόλεμο τον οποίο τελικά χάσαμε από τους γερμανούς.
Η 28η είναι ένας πόλεμος που αναγκαστικά έγινε διότι οι αντίπαλοί μας οι τούρκοι πρόλαβαν και πήγαν με το μέρος των γερμανών αλλιώς θα το κάναμε εμείς.
Δεν θέλω να υποβηβάσω τον αγώνα που γεναία έδωσαν οι παππούδες μας αλλά με τρελαίνουν οι παρελάσεις.
Αν το κράτος θέλει να τιμήσει κάποιους ας δώσει τα εκατομμύρια που ξοδεύονται για να γίνουν αυτές οι παρελάσεις στους αγωνιστές και ας μείνει η γιορτή σε τοπικές σχολικές γιορτές με ουσία.

Adamantia είπε...

Oι παρελασεις ειναι φασιστικα καταλοιπα του παρελθοντος και καλα θα κανουν να σταματησουν. Δεν ειναι αυτες που μας δινουν την εθνικη συνειδηση οταν ολοι οι πολιτικοι κανουν τα παντα για να τη παρουν πισω.

Anyparktos είπε...

@newton an kai den to exai skeftei etsi mexri twra exeis apolyto dikaio @ adamantia fisika kai symfwna ase p den vriskw kai ton logo na ginontai??

Ανώνυμος είπε...

Πολυ μου αρεσε που ο Μειμαρακης και οι ομολογοι του των βαλκανικων χωρων εστειλαν ενα "μυνημα ειρηνης και σταθεροτητας" παρακολουθωντας μια στρατιωτικης παρελαση με αρματα και τανκς!!!! Που παμε ρεεεεε!!!
Σαν να γαμας στο ονομα της παρθενιας!
Καλημερες

wert01gf είπε...

Ελληναράδες πιο Έλληνες από τους υπόλοιπους Ελληναράδες.
Μπλέξιμο.