Σάββατο 10 Μαΐου 2008

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ


Σήμερα θα ήθελα να γραψω για ένα θεμα που με απασχολεί άμεσα ως έφηβο. Ξέρω ότι κάποιοι θα διαφωνησουν αλλα αυτή είναι η αποψη μου.Όλο και περισσοτεροι νέοι εντάσσονται σήμερα στα φυτώρια των κομματικών παρατάξεων επειδή θέλουν να αποκτήσουν μια κομματική ταυτότητα.. όμως για μένα οι λόγοι είναι τελείως διαφορετικοί. Οι νέοι συνήθως εντάσσονται σε αυτές τις οργανώσεις κυρίως για να αποκτήσουν μια κοινωνική ταυτότητα, να κάνουν νέες παρέες και τίποτα σε σχέση με την πολιτική. Ακόμα κάποιοι πολλές φορές είναι απολίτικα άτομα ..αυτά όσον αφορά την ένταξη των νέων σε αυτές τις οργανώσεις. Μέσα στις οργανώσεις υπάρχουν άλλες ,περίεργες καταστάσεις… στις κομματικές νεολαίες των δεξιών παρατάξεων υπάρχει μια γενική τάση προσηλυτισμού των νέων προς την βολική ζωή στηριγμένη στον εγωκεντρισμό και στον καταναλωτισμο. Το μεγαλο προβλημα δεν είναι αυτό γιατι έτσι και αλλιώς αυτές είναι οι κομματικές θέσεις των κομμάτων της δεξιας. Το πρόβλημα είναι ότι οι <<αρχηγοί>> πέφτουν σαν τα κοράκια στους νέους κυρίως φοιτητες τάζοντας τους εκδρομές στην Μύκονο, χορούς στα πιο trendy club και άλλες βαθιά πνευματικές δραστηριότητες… έτσι αυτά τα παιδιά που δεν έχουν καμία πολιτική παιδεία πέφτουν θύματα των επιτήδειων.. επίσης πρέπει να πω ότι σε αυτές τις νεολαιες καλλιεργούνται οι μελλοντικοί παράγοντες της χώρας, αυτοί που ρυθμίζουν τη πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας, δεν είναι τυχαίο που ο νυν υπουργος παιδειας ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ .

Βέβαια στα φυτώρια των αριστερών κομμάτων (τα οποια υποστηρίζω και έχω τις ίδιες απόψεις με τα μέλη τους χωρίς όμως να είμαι ο ίδιος επειδή διαφωνώ με διάφορες καταστάσεις)τα πράγματα δεν είναι και πάρα πολύ καλύτερα. Οι περισσότεροι μπορεί να βλέπουμε τις αριστερες κομματικές νεολαίες ως συσπειρωμένες οργανώσεις που δρουν ομαδικά με στόχο το συλλογικό συμφέρον. ‘όμως τα π΄ραγματα είναι τελείως διαφορετικά… Όταν δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος στόχος ενάντια στα συμφέροντα των <<μεγάλων>> εκτός από τα διαρκή προβλήματα όπως ακρίβεια και προβλήματα στην παιδεία, τότε τα μέλη τους σκέφτονται ατομικιστικά προσπαθώντας να βρουν τρόπους να κερδίσουν πόντους στον αγώνα για μια εξέχουσα θέση ή θέση δύναμης μέσα στην οργάνωση. Έτσι τα νεοσύστατα μέλη φέρονται σαν πιόνια δείχνοντας συνεχώς το πάθος τους για την οργάνωση με σκοπό να εντυπωσιάσουν τους <<αρχηγούς>> ώστε να κερδίσουν μια καλύτερη θέση. Όμως με αυτόν τον τρόπο αυτά τα παιδία χάνουν την αντικειμενικότητα τους και την κριτική τους σκέψη και δρούν ως τυφλά στρατιωτάκια..

Τέλος κατά την γνωμη μου το πρόβλημα με τις κομματικές νεολαίες είναι ότι δεν δρούν με στόχο το συλλογίκο συμφέρον και την ιδεολογία που εξυπηρετούν αλλά δρουν με σκοπό να εξελιχθόυν σε ρυθμιστές των καταστάσεων.. όμως πρέπει να ανφέρω ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως ο κος Τσίπρας ο οποίος ήταν μέλος της ΚΝΕ και έφτασε εκεί που έφτασε με την αξία του και όχι με διάφορα τεχνάσματα.. Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη πολιτικής παιδείας των νέων και δεν γίνεται τίποτα για αυτό αφου σε αυτές τις περιπτώσεις μετράει ο αριθμός των μελών αυτών των οργανώσεων και όχι η πολιτική παιδεία των μελών τους..

31 σχόλια:

Unknown είπε...

Μα ρε φίλε Alex είναι λίγο περίεργο ένας νέος να νοιάζεται για την ακρίβεια και τα πολιτικά δρώμενα της χώρα.Ασχολούνται μόνο και μόνο για να προβληματιστούν και για να αποκτήσουν πολιτική άποψη και πολλές φορές πολιτική ταυτότητα.Εγώ ας πούμε ενημερώνομαι για την πολιτική αλλα σε αυτή την ηλικία που βρίσκομαι δεν θα σκάσω για τον πληθωρισμό γιατί ούτε θα χάσω ούτε και θα κερδίσω τίποτα,αντίθετα ο πατέρας μου που είναι εργαζόμενος και αυτός που φέρνει τα λεφτα στο σπίτι θα τα πάρει στο κρανίο.Εμάς μας νοιάζει ποιά γκόμενα θα ρίξουμε και τί θα κάνουμε μετά από 2 χρόνια που ο Μεϊμαράκης θα μας στείλει καπάκι από πανελλήνιες στρατό αγνοόντας την παιδεία...Επιπροσθέτως μας νοιάζει για την παρούσα κατάσταση στην παιδεία.
Θέλω να καταλήξω ότι στα κόμματα εντάσονται όσοι θέλουν να βολευτούν δίπλα στην εξουσία στο μέλλον και να "αποφύγουν" την γενιά των 700euro.Π.χ ο Χατζηνικολάου ήταν επικεφαλής της ΔΑΠ και όλοι έχουμε δει πως εχει βολευτεί σήμερα με έπαυλη στην Πολιτεία και και.Αυτά κυνηγούν όλοι στην ουσία καπιτάλας είναι ο κόσμος.Ο Μίκης Θεοδωράκης είπε ότι δεν υπάρχουν αριστεροί σήμερα,σοφή κουβέντα.Και ο Λαζόπουλος που τον υποστηρίζω αν ήταν αριστερός δεν θα είχε βίλλα στην Πάρο ούτε στέκια στην Μύκονο με τους Γαλάτηδες και τους Ψινάκηδες.

Anyparktos είπε...

EN MEREI symfwnw mazi sou.. omws den pistevw oti apoktoun politiki taftotita se aftes tis organwseis..epipleon pisteveis pws oi aristeroi krinontai apo tin tsepi tous diladi prepei na einai oloi mikromesaioi mis8wtoi..

inzaki είπε...

ego tha po thn apopsh mou kai as gino kakos.gamiountai oloi oi politikoi kai oi psifoforoi tous.den yparxei oute deksia,oute aristera,oute sosialismos,oute tipota.ena megalo TIPOTA.otan me to kalo megalosete kai bghte sthn agora ergasias,tha katalabete ti ennoo.esei mano apo oti katalabaino to exeis piasei to thema,eisai se kalo dromo.mhn trote prologo mages.ton nou sas.

Anyparktos είπε...

dn nomizw oti ginesai kakos alla realistis..alla otan kapoios einai mikros opws egw thelei na pistevei oti ta pragmata boroun na ginoun kalitera..OMWS opws les file inzaki ta pragmata einai kai tha ginontai sinexws poli xeirotera..

Unknown είπε...

8anx Inzaki...Όταν λέω Αλεξ πολιτική ταυτότητα εννοώ ο ένας πασοκ ο άλλος Ν.Δ ο άλλο ΚΚΕ κα.Αφού είπαμε δεν υπάρχει ούτε δεξιά ούτε αριστερά.Γιατί πιστεύεις ότι ο Συριζα εκτοξεύθηκε με την έλευση του Τσίπρα στα ύψη;Εγώ τον πάω τον Τσίπρα μου αρέσει ο τύπος του αλλά ξέρω ότι η πλειοψηφία που εντάσσεαται στο πλάι του είναι ή απογοητευμένοι ΝΔμοκράτες ή απελπισμένοι ΠΑΣΟΚτζήδες ή κοριτσάκια τσιμπημένα με τον Τσίπρα...Λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν γιατί ψηφίζουν στην Ελλάδα.Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως η ΝΔ κυβερνάει ακόμα γτ το κόμμα είναι για τα μπάζα,στην κυριολεξία.

Anyparktos είπε...

mano exeis apolito dikaio..aftoi pou xeroun na psifizoun stin ellada einai aftoi pou psifizoun symfwna me tin taxiki tous sinidisi. kai oso gia tin kivernisi tis ΝΔ ..poioi nomizeis oti tin psifizoun..aftoi pou den exoun politili paideia kai kritiko pnevma gia na siniditopoiisoun tin pragmatikotita..kai opws katalavaineis einai poloi...

Unknown είπε...

Να σου πω και κάτι ρε Alex.Βλέπω στις ειδήσεις αγρότες να φωνάζουν κατα της κυβέρνησης...Και άμα κοιτάξεις η πλειοψηφία των αγροτών είναι ενταγμένοι στην Ν.Δ.Συγγνώμη αλλά είναι μαλάκες αφού βλέπουν ότι τους γράφουν και πάνε και τους ψηφίζουν μετά.Άμα η μαλακία μπεί στο κεφάλι του ψηφοφόρου δεν λέει να βγει.Γτ η μαμημένη η κυβέρνηση δεν θα πέσει αν δεν πάψουν οι μαμημένοι οι ψηφοφόροι να την στηρίζουν.Μετα μν βγαίνετε να φωνάζετε.

Ανώνυμος είπε...

φιλε inzaki η αποψη οτι ολοι ειναι ιδιοι βολευει αυτούς που μας κυβερνουν και εχουν τον ελεγχο των πιο κρυφων κυταρων μας.Εμείς πρέπει να αγωνιζομαστε για να ανατρέψουμε όλο αυτό το οικοδομημα και σε αυτα τα κινηματα της οικολογίας και της αριστεράς παίζουν ένα κύριο ρόλο... Αλλωστ οι κοινωνικές επαναστάσεις και ότι πιο προοδευτικό έγινε στον κόσμο από εκεί προέρχονται.. να σας θυμήσω τον Μαη του 36 που σγοτώσανε τους καπνεργάτες..

Anyparktos είπε...

ρε μανο αυό σου εξηγώ .. σιγά μην έχουν αυτοί οι αγρότες πολιτική παιδεία ..που να την αποκτήσουν???ακουν τις ευκολες υποσχέσεις της ΝΔ και λένε:αυτοί θα μας σώσουν..

Anyparktos είπε...

file vasili egw pistevw oti pia afta ta kinimata exoyn xasei tin dynamh toyw kai kapoia apo afta diekdikoyn exousia..

Myrto είπε...

Όλα πολύ ωραία και συμφωνώ με κάποια από αυτά που γράφτηκαν αλλά εγώ θα σταθώ στον κο Τσίπρα...ποιος είναι αυτός;;;Τι έχει τελειώσει και τον καθιστά ικανό ηγέτη του οποιουδήποτε κόμματος, έχει σπουδάσει σε κάποιο αξιόλογο πανεπιστήμιο σε έναν αξιόπιστο τομέα;;;Αναρωτηθείτε λίγο...Τι ρόλο βαράει στην κοινωνία και μας καλέι να του εμπιστευτούμε την μελλοντική ψήφο μας και άρα το μέλλον μας;;;ποια η πολιτική του ταυτότητα;;; Γιατί εκτός από ''συμπαθητικός'' που αποκαλείται από πολλούς και αρκετά νέος, τι άλλο είναι;;;Ίσως και το νεαρό της ηλικίας του είναι που με μπερδεύει και με κάνει καχύποπτη...Μην επηρεάζεστε από την πρώτη πολλά υποσχόμενη εμφάνισή του, μην σας παρασύρει ο ενθουσιασμός του διαφορετικού γιατί και αυτός πιθανότατα να καταλήξει σαν όλους τους άλλους, απλά θα το κάνει και δεν το έχει ήδη κάνει σε βαθμό που να φαίνεται και να είναι ευδιάκριτο που να μην στέφει την προσοχή μας πάνω του...Αν κάποιος είναι σε θέση να με διαφωτίσει, παρακαλώ να το κάνει ώστε να καταλάβω και να μην τον κκολογώ ''άδικα''...!

Anyparktos είπε...

fili myrto o synaspismos 15 xronia itan kollimenos sto 3%. me thn elefsi tou alavanou stin proedria o sinaspismos arxise prspathies gia thn enwsi tis aristeras(pou oi perissoteroi aristeroi epithimoun)me to anoigma tou pros ta kinimata twn aristeristwn kai twn oikologwn. i thitia tou alavanou thewrithike epitiximeni kai epivraveftike me to6% stiw teleftaiew ekloges..pistevw pws to gegonos oti o alavanos stirizei ton tsipra mas dinei mia elpida kai to mellon tha deixei an telika i exoysia tha ton diafthirei.

Myrto είπε...

Κοίτα το ότι ο Αλαβάνος στηρίζει τον Τσίπρα μπορεί να σημαίνει πολλά και όχι μόνο καλά...μπορεί να είναι κίνηση στρατηγικής ή οτιδήποτε άλλο, σίγουρα ίσως και κάτι πολύ θετικό!!! Αλλά και πάλι εγώ αναρωτιέμαι για πράγματα διαφορετικά και οι απορίες μου έχουν σχέση με τον ίδιο τον Τσίπρα και ουχί με το ποιος τον στηρίζει ή εγγυάται γι' αυτόν και τι ίσως αυτό σημαίνει και συνεπάγεται...Κάπου άκουσα πως μάλλον έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός( δεν το πολυπιστεύω)...
Οι ελπίδες για το μέλλον είναι πάντα μετρημένες και δεν θέλω να βασιστώ κάπου...οπουδήποτε...και έχεις δίκιο, το μέλλον θα δείξει αν όχι τι είναι, ποιος έγινε!!!

Ανώνυμος είπε...

proswpika pisteuw pws i enta3i paidiwn 15-16 etwn(efivwn dld) s tetoies kommatikes neolaies einai anousia k dn borei n prosferei sxedon tpt sta idia t atoma.....vevaia an uphrxe klteri organwsi k skopos dn itan mono i enta3i olo k perissoterwn atomwn k i kata kapoio tropo (ekmetaleusi)twn newn tote nai 8 simfwnousa k egw m tn ipar3i tetoiwn neolaiwn p 8 voh8ousan stn dimiourgia politika suneidhtopoiimenwn newn_ _an8rwpwn dld p s lg xronia 8 yifizoun................ . .

Ανώνυμος είπε...

i eda3ei opws leei kai o G.D. einai ka8ara gia SKOPOUS EKMETALEYSHS..ka8ara omws..sumfwnw me ola osa grafeis..keep walking.

Anyparktos είπε...

asxeto:thelw na pw sixaritiria se enan filo o opoios pige kala stis exetaseis kai se ligo kairo tha milaei kai episima tin idia glwssa me ton george bush jr.ton kaimeno..teloc pantwn kali epitixia nikoliss

Ανώνυμος είπε...

Αδέρφια διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως!Είμαι μέλος της ΚΝΕ 5 χρόνια τώρα,και στην οργάνωση δεν έχω συναντήσει άτομα με τάση για κομματική καριέρα,πλην ελαχίστων εξαιρέσεων...Οσο για τα απολίτικα άτομα που αναφέρεις,πρέπει να σε ενημερώσω ότι για να μπει πρώτα κάποιος στην ΚΝΕ πρέπει να έχει και πολιτικές θέσεις και να μπορεί να τις υποστηρίζει με λογικά επιχειρήματα..Το φαινόμενο της μη-πολιτικοποίησης αφορά κυρίως τις νεολαίες των μεγάλων κομμάτων...Οσο για τον Τσίπρα,μην ξεχνάτε ότι η παράταξη του κόμματός του συμμετείχε και στήριζε τις κινητοποιήσεις τις ΓΣΕΕ οι οποίες έδωσαν αυτά τα αστεία αποτελέσματα στους μισθούς...Και επίσης κατά τη γνώμη μου,δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα σε ένα κόμμα,αλλά οι θέσεις και οι γραμμές τους,σε βασικό στάδιο τουλάχιστον..

Anyparktos είπε...

file nwnda den exw logo na min se piste3w.omws fainetai oti egw exw pesei panw se exaireseis.pou dystyxws einai kai apolitika atoma..an thes s lew k onomata..

Ανώνυμος είπε...

Akou n deis file aleko!!
Einai ontws anousio na entassontai efhvoi se kommatikes neolaies afou ta paidia afta den exoun akoma anapty3ei kritikh ikanothta kai pnevma tosh wste na mporoun na kanoun tetoiou eidous epiloges.... Symfvwnn vevaia oti xreiazontai k aftes oi drasthriothtes alla den nomizete k eseis oti einai poly nwris g ena paidi na asxoleitai me tetoia??? oso gsena g.d. symfwnoume mazi sou...

Anyparktos είπε...

prwton afta pou lete den symfwnoun ka8olou me afta pou leei o g.d.(giwrgos).defteron eknevrizomai para poli otan vlepw neeous na exoun aftes tis apo3eis..kai rwtaw egw twra pote tha anapty3oun to kritiko pnevma i akoma kai pws???kai lete oti einai nwris ..ti lete mwre.eiste katholou sovaroi??exete katalavei tin pragmatikotita i apla zite volemenoi kai exontas pliri agnia kai adiaforia gia to mellon..diladi thewreite swsto na min xeroun tipota apo politiki kai mia mera prin tis ekloges na rwtisoun tin manoula tous ti na psifisoun..eleos..eleos

Ανώνυμος είπε...

kAlA dN dRepEsaI kA8oloU!!!!tOus DikoU sOu aN8rWpoUs VriZeIS????
einAi h Apo9H mAs K 8ElouMe rEsPeCt___

Anyparktos είπε...

sta otan milame sta blogs milame ws synblogers kai oxi ws prwsopikoi filoi. kai telos pantwn kai mena ayti einai i apo3i mou gia tis apo3eis sas...

Ανώνυμος είπε...

A. τα λες πάρα πολύ ωραία τόσο στην ανάρτηση όσο και στα σχόλια. Myrto αλήθεια έχει σπουδάσει ο Τσίπρας πολιτικός μηχανικός, αυτό δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις γιατί άμα ψάξεις ανήκε και σε μια φοιτητική παράταξη της σχολής του ονόματι Εγκέλαδος και άλλωστε μέχρι να αναλάβει την ηγεσία του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ δούλευε σε γραφείο ως πολιτικός μηχανικός. Δεν ξέρω αν θα γίνει σαν τους άλλους, ειλικρινά δεν μπορώ να ξέρω, αλλά θέλω να πιστεύω σε αυτόν και θα τον στηρίζω μέχρι να μου δώσει μια αφορμή να κάνω το αντίθετο. Μου αρέσει ο λόγος του και συμφωνώ με τις απόψεις του. E.V.E. τι εννοείς πολύ νωρίς; Στα 18 ψηφίζεις, είναι δυνατόν 2 χρόνια νωρίτερα να είναι πολύ νωρίς; Τελευταία στιγμή θα ψαχτείς; Καλά κάνουν τα παιδιά και εντάσσονται σε κομματικές νεολαίες. Κάποιοι, βέβαια, το κάνουν για να βολευτούν, όπως λέει κι ο Μάνος, κάποιοι άλλοι ωστόσο πιστεύουν σε αυτό που κάνουν. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε κάτι κι αυτό πρέπει να το σεβαστούν.

Anyparktos είπε...

aurora exeis apolito dikaio omws den prepei na epanapavomaste sto gegonos oti eimaste se mia organwsi alla prepei na agwnizomaste sinexws mesa se aftin...

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά. Και να μην διστάζουμε να διαφωνήσουμε με τους συντρόφους μας ή σε χειρότερη περίπτωση να εγκαταλείψεουμε την οργάνωση, αν το επιβάλλει η συνείδησή μας.

Anyparktos είπε...

ακριβως το παν ειναι να διατηρουμε την προσωπικοτητα μας και να αγωνιζομαστε ομαδικα υπηρετοντας τις ιδεες του κομματος και οχι να γινομαστε πιονια των -μεγαλων- αυτών των οργανώσεων ώστε να βολευτούμε

Myrto είπε...

aurora borealis πιο πολύ την πηγή μου δεν πίστεψα και όχι το ότι έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός...όχι ότι τώρα μέγάλωσε η εκτιμησή μου γι' υτόν...ίσα-ίσα!!!

vortex είπε...

pros E.V.E ...ayta pou les kopelia ine karapipares tou kerata.

otan les oti ena pedi den exi kritiko pneuma kai ola ta sxetika malon enois kai ton eafto sou...an ine etsi tote pos esi krinis an kapios th eprepe n ine se kapia neolea komatos,afou to kritiko pnevma sou den ine aneptigmeno???? malon pali adiko tha exo opos kathe fora...

Anyparktos είπε...

exeis apolito dikaio..alla malon tis e.v.e den tis siginei i politiki i den tin endiaferei.. oti pistevei o kathenas..

Unknown είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ "ΔΟΥΛΕΥΤΕΙ" ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!

Anyparktos είπε...

o xronos tha deixei